Thursday, 21 February 2013

Diari Seorang Penganggur Gitu

Assalamualaikum..

~Berkumandang lagu "Diari Seorang Lelaki"

Dari semalam kutunggu,
panggilan interview,
ku lihatkan kata "maaf",
terus ku buka pesbuk,
tak cukup dengan tu,
ku update juga blog,
yang da lama terabai.. lalalaala~~ abaikan pitching aku yang merdus

Klise. Hehehe.. Tengok tajuk pun tau dah klise.. Ahaks..

Jadi, rutin aku tiap-tiap hari sekarang ni sama je. 24/7.. Boring sungguh hidup berutin, berpola ni walaupun sebenarnya teratuq la jugak.. Eh?? cakap pusing-pusing ala merry go round pulok.. =.='

So, aku rasa ramai rakan sejawatan aku di luar sana yang rutinnya lebih kurang sama je. Mungkin lebih menarik, mencabar, daring, classy, sexy? pejadah dan tak lupa juga yang lebih lame,boring and hambar gitu. Jadi, apakah rutin yang konon "hebat" sangat tu?? hehe

TADAA...!!
  
1. Pagi-pagi bangun tidor (6.15- 7.30 pagi):
    - Solat
    - Buat sarapan

Sekadar gambar hiasan??

2. 7.30 pagi- 12.00 tengah hari:
    - tengok TV
    - online



3. 12.00 t/hari- 1 petang:
    - masak "lunch"

ikan goreng yoo..

4. 1 petang- larut malam:
    - Tengok TV
    - online
    - merempit/ menghancuskan keta mak aku
    - "membuta"


Fuhh... Sangat padat sunggguh jadual harian seorang penganggur ni.. Yedak?? wadepish sungguh. =.='
Makanya... Rakan-rakan "penanam anggur" sekalian, how's your day??? Geng yang tak tanam anggur pun ai nak tanya juga "how's your day??" hehehe..

Oh, ya. Aku juga nak ucapkan tahniah kepada rakan-rakan yang bertunang, bernikah, menimang cahaya mata, dan seumpanya yang menggumbirakan hati kalian. Ai pun gembira duduk umah je uollss.

Ok, sekian sahaja laporan berita ini. Have a good day.. Wassalam :)

12 comments:

Farhana Sukre said...

Haha. rutin yang sama!

haziq said...

kau petang-2 bukan tido ke??

kan~~

cik nurul said...

hahaha exactly same!

Botak said...

pi lah cari kerja., ni rutin org pemalas namanya., silap hari bulan org tua perambat dengan penyapu., hahahaha.. :))

marcella said...

Ana:

itulah..tunggu nama tak naik-naik :)

marcella said...

haziq:

ko pun tido, apa kau tau

marcella said...

cik nurul:


hello geng..welcome to the club.

marcella said...

botak:

ni la kerja yang parents bagi.nak perambat camana, da aku "bibik" dalam umah tu.

part time jadi boss boleh?? hehehe

zulhilmi tempoyak said...

huntung la... hehehe

fadh leyanie said...

bahagianya rutin harian mu !

marcella said...


zulhimi:


huntungg sangat!! hehehe

marcella said...


fadh:

bahagia..sampai dah layak pergi sepital bahagia :)