Wednesday, 15 August 2012

Selamat Hari Raya!!

Assalamualaikum.

Indahnya sungguh di hari raya,
ramainya orang bersuka ria,
adikku manis cantik bergaya,
bolehkah abang ikut bersama.....

Lalalalala~~

opss..terlebih sudah..
 
Sempena bulan Ramadhan mulia ini,
yang sudah menghampiri penghujung nikmat keberkatannya,
marilah kita bersama-sama,
menggandakan usaha untuk mencapai keredhaan-Nya..

Dikesempatan ini, sepuluh jari kususun rapat,
ingin memohon keampunan,
andai ada salah dan silap,
andai ada yang terguris hati dan rasa,
sepanjang membaca coretan ini.

Kata orang, terlajak perahu boleh diundur,
terlajak kereta boleh reverse or u-turn,
terlajak kata, "ni makan dia"!!!
akhir kalam:
 
Cantik sungguh berbaju kebaya,
Kebaya dipakai pergi ke pekan,
Ingin mengucapkan Selamat Hari Raya,
Salah dan silap harap dimaafkan
.


Tuesday, 7 August 2012

Aktiviti Bersama Cik Rumet

Assalamualaikum..

Hai uolls.. Sihat?? Puasa apa cerita?? Ok?? Berapa hari dah ponteng?? Penuh?? Alhamdulillah..

Ok la.Sebelum merepek meraban lebih jauh, aku terus terjah point utama la ye.. Erm tengok tajuk pun dah tau yang aku nak cerita tentang Cik Rumet.. Cik Rumet ni seorang yang istimewa bagi aku.. Lebih daripada rumet.. Dialah tempat aku mengadu domba, bermanja, bertekak.. Dia dah macam ahli keluarga..

Cik Rumet dengan aku dah menjalin hubungan selama 4 tahun.. Selama 4 tahun ni dah macam-macam yang kami tempuhi.. Cewah!! Gaya macam hubungan terlarang plak.. Hahaha.. Yela, orang lain mungkin tukar-tukar rumet.. Aku dengan rumet aku, 4 tahun hidup sebilik dan 1 tahun hidup 1 tingkat (berjiran.) Total, 5 tahun la.. Wa!!

AWAS: INI ENTRI YANG PALING BANYAK GAMBARNYA.. SELAMAT MELOADING.. :)

 Banyak aktiviti yang kami buat bersama selain "Tido aje kojenya.." hehehe.. Antaranya ialah:


1. Mengurut:



2. "Cleaning Services"


Ya.. Cik Rumet ni memang suka korek telinga aku.. Ahli keluarga sendiri pun belum tentu sanggup.. Ah, suka hati korang la nak pikir geli ke, kotor ke, apa ke.. Bukan aku yang minta.. Cik Rumet yang offer..

CR: Awok.. meh ah sini.. Saya nok korek telinga awok ni..
MD: Malas ah.. Esok- esok la..
CR: Saya tengah rajin ni awok.. Esok, malah doh..
MD: ermm~~~ *sedang diservis telinganya.. euww..hahaaha


3. Solat Jemaah:



4. Main Game:


Aku dengan Cik Rumet memang pemain game tegar.. Tapi, bukan la game tembak-tembak ke hape.. Game bodoh-bodoh yang untuk kanak-kanak naif pun kitorang layan.. Tak kisah la.. Janji game.. Buat assignment 5 baris, main game 1 jam.. hehehe..


5. "Dating"- Soping, Makan, Jenjalan:


Ni kira pakej ber"in" 1 la.. Kalau dah berjalan tu, mesti ada benda yang dibeli dan mesti ada slot makan-makan.. Yedak?? hehehe.. Tapi, satu persamaan aku dengan Cik Rumet ialah, kami ni malas keluar dan jalan-jalan.. Apatah lagi window shopping.. Ramadhan kali ni, sekalipun kami tak pernah jejak kat bazar ramadhan lagi.. Ish..

So, memandangkan tempoh kami bersama tinggal beberapa bulan je lagi, aku dedikasikan entri kali ini KHAS untuk CIK RUMET yang TERSAYANG.. Awak, terima kasih kerana sudi hidup dengan saya selama 4 tahun dan bersabar dengan setiap kerenah saya.. Saya tahu saya ni bukan betul sangat kepalanya.. Mungkin ada masa awak rimas atau bengang dengan saya, tapi awak tak pernah lost temper pada saya.. Terima Kasih awak.. Hanya Allah yang mampu membalas semua kebaikan awak pada saya :) Tapi, bila saya nangis tak tentu hala, awak biarkan je saya?? =.='


Last!! Aku revealed la Cik Rumet.. Suka?? Suka?? Suka??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Aku Skandal :)
Sori guys.. Tak boleh dedahkan sebab TOP SECRET.. Itu pasailah SULIT.. kehkehkeh.. :)
Thanks sudi baca :)
*****
p/s: Lepas ni nak buat entri dedicated pada blogger yang banyak menyokong aku pada awal penglibatan aku dalam dunia blogging :) tapi, tunggu dulu la yea gengs..

Wassalam :)

Thursday, 2 August 2012

Prihatin/ jadi perhatian??

Assalamualaikum..

Wah, aku merasakan yang aku ni semenjak dua menjak tiga empat lima menjak ni, bahasa semakin skema seperti ingin mengambil ujian.. Eh,eh..Lihatlah.. =.='

Tengok tajuk pun tau dah.. Kepala sekarang dah tak reti nak bermadah puitis, cari tajuk yang sweet or apa pun..

Oh, ya.. Entri kali ni mengenang zaman aku berpraktikal hari tu. Entah, malam ini teringat kat "anak-anak". Jadi, aku perasan yang mereka ni sebenarnya agak prihatian jugak. Persoalannya, mereka yang prihatin atau aku yang menjadi perhatian mereka??

Yela, terkadang hati ini bajet juga seperti retis. Haha..

Contoh:

1. Melawa:


Ha, yang ni pantang aku melaram sikit. Ada je yang nak menegur, nak mengomen dan mengurat memuji. Puji tudung la, brooch la, baju la, mekap la.. Kadang, stokin aku koyak pun mereka ni tegur.. Bukan tegur je, siap buat pakatan mengutuk beramai-ramai serta ketawa.. Ciss =.='


2. Baju sukan:


Yang ni, mereka paham dah. Kalau aku pakai baju-T, mereka main kat padang pagi tu. Dalam erti kata lain, mereka ada kelas pendidikan jasmani la. Main sukaneka ke, kemahiran-kemahiran asas ke. Tapi, pernah jadi aku pakai baju-T, tapi mereka tak bersenam. Kompius dan penuh tanda tanya serta ketidakpuashatian je mereka sebab tak dapat main kat padang atau taman. Yela, aku heboh nak siapkan projek Rumah Hijau tanam sayur tu. Takkan nak bertukang pakai baju kurung kan??


3. Simple a.k.a sempoii


Baca dialog kat atas. Bukan tu aje, banyak pertanyaan lain lagi. Malas pulak nak taip..hahahahaha :D
Sayang, ada hari cikgu malas nak bergaya, berfesyen, bermekap & bercantik-cantik.. Sebenarnya kalau cikgu simple, muka macam zombie tu, tanda cikgu lewat bangun & kesuntukan masa untuk bersiap. hahahahaha :)

Sekian.

Hari terakhir, 1 hari sebelum puasa
Tatapan: Mereka bukan casting Zombie Kampung Pisang.. Ini party liar suka-suka sukaneka main tepung yang akhirnya bertukar menjadi perang tepung. Dengan aku-aku kena serang dengan dorang.. :P
Jika korang bijak, cari mana aku..




* tak payah cari aku sebab aku yang snap gambar ni..hahahaha

Wednesday, 1 August 2012

Nite

Assalamualaikum..


Hari tanpa kata:




p/s: setelah sekian lama tak lukis guna paint..maaf..huduh :)