Tuesday, 7 August 2012

Aktiviti Bersama Cik Rumet

Assalamualaikum..

Hai uolls.. Sihat?? Puasa apa cerita?? Ok?? Berapa hari dah ponteng?? Penuh?? Alhamdulillah..

Ok la.Sebelum merepek meraban lebih jauh, aku terus terjah point utama la ye.. Erm tengok tajuk pun dah tau yang aku nak cerita tentang Cik Rumet.. Cik Rumet ni seorang yang istimewa bagi aku.. Lebih daripada rumet.. Dialah tempat aku mengadu domba, bermanja, bertekak.. Dia dah macam ahli keluarga..

Cik Rumet dengan aku dah menjalin hubungan selama 4 tahun.. Selama 4 tahun ni dah macam-macam yang kami tempuhi.. Cewah!! Gaya macam hubungan terlarang plak.. Hahaha.. Yela, orang lain mungkin tukar-tukar rumet.. Aku dengan rumet aku, 4 tahun hidup sebilik dan 1 tahun hidup 1 tingkat (berjiran.) Total, 5 tahun la.. Wa!!

AWAS: INI ENTRI YANG PALING BANYAK GAMBARNYA.. SELAMAT MELOADING.. :)

 Banyak aktiviti yang kami buat bersama selain "Tido aje kojenya.." hehehe.. Antaranya ialah:


1. Mengurut:



2. "Cleaning Services"


Ya.. Cik Rumet ni memang suka korek telinga aku.. Ahli keluarga sendiri pun belum tentu sanggup.. Ah, suka hati korang la nak pikir geli ke, kotor ke, apa ke.. Bukan aku yang minta.. Cik Rumet yang offer..

CR: Awok.. meh ah sini.. Saya nok korek telinga awok ni..
MD: Malas ah.. Esok- esok la..
CR: Saya tengah rajin ni awok.. Esok, malah doh..
MD: ermm~~~ *sedang diservis telinganya.. euww..hahaaha


3. Solat Jemaah:



4. Main Game:


Aku dengan Cik Rumet memang pemain game tegar.. Tapi, bukan la game tembak-tembak ke hape.. Game bodoh-bodoh yang untuk kanak-kanak naif pun kitorang layan.. Tak kisah la.. Janji game.. Buat assignment 5 baris, main game 1 jam.. hehehe..


5. "Dating"- Soping, Makan, Jenjalan:


Ni kira pakej ber"in" 1 la.. Kalau dah berjalan tu, mesti ada benda yang dibeli dan mesti ada slot makan-makan.. Yedak?? hehehe.. Tapi, satu persamaan aku dengan Cik Rumet ialah, kami ni malas keluar dan jalan-jalan.. Apatah lagi window shopping.. Ramadhan kali ni, sekalipun kami tak pernah jejak kat bazar ramadhan lagi.. Ish..

So, memandangkan tempoh kami bersama tinggal beberapa bulan je lagi, aku dedikasikan entri kali ini KHAS untuk CIK RUMET yang TERSAYANG.. Awak, terima kasih kerana sudi hidup dengan saya selama 4 tahun dan bersabar dengan setiap kerenah saya.. Saya tahu saya ni bukan betul sangat kepalanya.. Mungkin ada masa awak rimas atau bengang dengan saya, tapi awak tak pernah lost temper pada saya.. Terima Kasih awak.. Hanya Allah yang mampu membalas semua kebaikan awak pada saya :) Tapi, bila saya nangis tak tentu hala, awak biarkan je saya?? =.='


Last!! Aku revealed la Cik Rumet.. Suka?? Suka?? Suka??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Aku Skandal :)
Sori guys.. Tak boleh dedahkan sebab TOP SECRET.. Itu pasailah SULIT.. kehkehkeh.. :)
Thanks sudi baca :)
*****
p/s: Lepas ni nak buat entri dedicated pada blogger yang banyak menyokong aku pada awal penglibatan aku dalam dunia blogging :) tapi, tunggu dulu la yea gengs..

Wassalam :)

16 comments:

si robot comel said...

baiknya cik rumet awak,siap korek telinga bagai.

moga persahabatan ini berkekalan walaupun berpisah :)

marcella said...

si robot comel:

aii~~

InsyaAllah..mudah-mudahan..amin...

Alhamdulillah.. CR memang baik pun.. ^-^

Syazwan Che Deraman said...

mesti sedih pisoh nanti owk?

sedakk la dio ada saing gituh.

eh, gambar last tuh, mana satu cik rumet?..mana satu marcella?

Edy Fee said...

aloo so sweet..jeleznye.tp kalau aku ngan roomate aku buat mcm ni kompom org kata gay.kahkahkah laki lain sikit

marcella said...

syazwan CD:

ho la..sedak dapak saing gitu..mesti la sedih..4 tahun hidup sama.. :(

cik rumet hok beloh kiri..marcella beloh kanan :)

marcella said...

edy fee:

hehe..mestila..kalau laki buat gay habis kot..geli,geli,geli..

hahaha :)

Lovarica de Bueno said...

hahaha..
untunglah sis dpt cik rumet yg shati sjiwa :)

kajaharuna said...

hahaha, comel siap bole deting2 lagi..

marcella said...

lovarica de bueno:


alhamdulillah..rezeki.. :)

marcella said...

kaja:


itulah fasal..dating2 degan rumet la best..hehehe

Edy Fee said...

dtg singgah lg

fadh leyanie said...

berani nya dia korek telinga org lain,korek hidung?..
krik..krik..---> bunyi cengkerik. :P

Fee Hafeezah said...

mcm2, due2 senget..haha

Cntiklah drawing marcella, adore it! :)

marcella said...

edy fee:


hahaha..takde hupdate lagi :)

marcella said...

fadh:


korek hidung belum penah try lagi..

cabut bulu tetiak pun belum lagi..

insyaAllah.. :P

marcella said...

fee hafizah:

tengkius!!

kembang kuncup lubang hidung ni kejap..hahaha