Thursday, 24 May 2012

Apa Nak Jadi Ni

Assalamualaikum..

Ello geng.. Apa khabar?? Erm, kesibukan yang konon concentrate study sebab nak exam merupakan alasan semata-mata sebab aku tak study pun. Alamk, pecah sudah tembelang.. Kantoi.. Hehehe.. YA!! Aku ni bukan seorang kaki study.. Sebab tu result aku ohsem gila.. =.='

Buktinya semalam merupakan last paper aku. Baru buka 3 muka, mata aku dah kelabu asap. Penyudahnya, ini yang aku concentrate sangat..

AWAS: ENTRI ADALAH MERAPU SEMATA-MATA

TADAAA!!!

Hai... I'm Blue

Aku melukis la pak cik atas ni sebab mata aku nampak ABC je.. Maka, aku harus lakukan sesuatu supaya aku boleh fokus nak study.. Kononnya.. Lepas tu, macam best sebab perhatian dah beralih arah. Aish, APA NAK JADI NI.. Aku kesian Blue sengsorang.. Aku bagi kawan kat dia..

Hello.. I'm Pink

Ha, bagi la Blue ni berkawan dengan Pink.. Baru seronok hidup dia.. Teman beza gender ni pun tak best jugak. Kesian Blue, nak cerita pasal bola, awek, dan hal-hal kelelakian ni, takde geng.. Cerita kat Pink, mau kena lempang.. 

APA NAK JADI NI.. Memandangkan aku baik hati, aku bagi kawan kat Blue lagi.. Ha, amek ni.. Kawan yang memahami segalanya senang cerita.. Hehehe..

Yo! Wassup.. I'm Coco

See, baik tak hati aku.. Maka, bersahabatlah Blue dan Coco.. Ada masa terluang, Blue akan jumpa Pink untuk bertukar angin.. Namun air yang tenang jangan disangka takde orang menyelam dalamnya.. Hubungan baik Blue dan Pink telah menyebabkan seseorang makan hati.. YA.. APA NAK JADI NI.. Siapa?? Siapa??

Olla.. I'm Green

Ya, Green dalam senyap menaruh hati pada Pink. Apakan daya, jodoh Pink sudah tersurat, email, FB, Tweeter dengan Blue.. Maka, bermuram durjalah Green.. Andai saja Green dulu yang dilukis, pasti Pink miliknya.. Namun, itulah nasibmu Green.. Hahahaha..

Cerita Tamat..

*****
Backround gambar tu mengganggu?? Haruslah.. Aku guna kertas terpakai... Jangan membazir oteh. :)
 
Terima kasih kerana sudi bazir masa sebab baca cerita bodo macam ni.. Haha.. Oh, ye.. Aku rasa aku sukses jawab exam pagi tadi.. *sedapkan hati.. Entri ni last entri untuk 3 minggu ni.. Yela, aku nak holiday.. Ciao semua..

p/s: Sangat takde motif sebab da lama tak menulis.Maka, merapu tu sangat ketara. Bye. Lebiu All :)

18 comments:

Farhana Sukre said...

Sebenarnya, aku sangat cemburu dengan orang yang pandai melukis. Jeles maa!!

Marcella said...

farhana sukre:


sila jangan jeles dengan aku.. aku tangan kayu okey.. haha.. samalah.. aku jeles dengan semua bakat yang aku takde..tamak..hahaha

Nong Andy said...

Aku pong lain kali nak buat n3 merapu macam ni juga.. mcm best hehehehe.. ciplak idea kamu boleh ekekekeek!!

kajaharuna said...

HAHAHA!
memang merapu, tapi comel..

saya suka dekat koko, kirim salam ehh :)

Botak said...

lukisan ko ni kan., tahap pablo picasso., gila babi., punyai nilai² tersendiri., hahahaha..

si robot comel said...

merapu merapu pun comel tau. kita suka :)

Iffah Afeefah said...

haha comel je gamba nye

fadh leyanie said...

ini bukan cerita bodoh,,ini cerita cool buat lapangkan minda,kreatif2..:P

Shawn Razaleigh said...

comel lukisan mcm lukisan kaja.

tolong lukis katun utk gua bila pree. boleh? haha

marcella said...

nong andy:


bisa aja..silakan.hehehe

memang seronok bila merapu ni :)

marcella said...

kaja:


koko gembira dapat kiriman salam tu..terasa hemsem..hahaha

marcella said...

botak:


oh,trimas.. ingat tahap leonardo da vinci tadi..hahaha.. :)

marcella said...

si robot comel:


hehe..kita pom suka :)

marcella said...

iffah:



terima kasih :)

marcella said...

fadh:


hahaha.. lapang minda sampai rasa ringan je fikiran ni..hehe

marcella said...

shawn:


tq bro..tapi gua rasa kaja punya lukisan lagi superb dan power..gua ni amatur sangat..gua tak berani nak gerenti boleh buat untuk lu..haha

pe pon, tq.. :)

AmyZana said...

comelnya lukisan tuh semua >.<

kesian green... takdirnya tiada jodoh dengan pink... *terlalu serap dlm penceritaan*

Marcella said...

AmyZana:


hehehe..cool bebeh.. tamau emosi-emosi na.. :)