Sunday, 12 February 2012

Hot-Dog

Assalamualaikum..

Ye, aku tau lama tak update.. Praktikal.. Bizi.. (alasan). Harap maaf.--cukup la pendahuluan aku panjang ni.. Hahaha..


Cerita yang nak disampaikan ni adalah kisah benar yang memang benar-benar belaka. Ni terjadi masa aku dok pujuk sorang budak perempuan prasekolah untuk makan. Fasya (nama yang korang tak tau betul ke tidak) merupakan kanak-kanak prasekolah yang berumur 5 tahun dan baharu mendaftar. (Ayat gila skema). Okeh2.. Aku skip je la.. Senang citer.

Aku: Fasya tak nak makan ke? Sedap tau. Cuba tengok kawan-kawan.
Fasya: (geleng kepala sambil tengok kawan-kawan)
Aku: Sedap Fasya.. Uih.. Nasi lemak.. Makan sikit ye sayang..
Fasya: Tak nak.. Nak mama.. (perlahan je suara dia)
Aku: Eh, dalam nasi lemak ada sosej la.. Sedapnya.. Nak??
Fasya: Tak nak..
Aku: Sedap tau hotdog tu..

Aku bab pujuk-pujuk ni memang failed. Bukan sikit, failed habis.. Hancus. Korang jangan salah faham. Aku tak makan pun. Aku saje cakap sedap sebab konon nak umpan. Tapi, Fasya yang suka menangis "nak mama" ni memang kalis pujuk.

Fasya ni berat mulut. Senyap je.. Suara pun keluar perlahan je.. Tapi, ada satu ayat yang keluar dari mulut Fasya yang buat aku terkedu sebelum geli hati. Terkedu yang amat sangat tau. Bukan sikit punya..



Fasya: Saya tak makan anjing..


  =.='    ish..
******
Dah lama tak update, ayat pun tunggang langgang macam kena langgar todak. :)

8 comments:

manggosteen said...

ahahaha...gud translator la fasya ni..


lain kali ckp la dlm nasi lemak tu ada mama..mesti dia ckp saya tak makan mama.

marcella said...

manggosteen:


tu la pasal...terus terdiam tak terkata..hahaha

semutsengal said...

Err,


blanja lah dia eskem.

marcella said...

anep:



eskrem tak baik tok kesihatan..





sekian.

Nat said...

awww~~ baik punya translator la budak ni kak Mar..hoho~~ =D

Marcella said...

nat:


hahahaha..


tu la..tetiba je..tekedu akak


:)

Nong Andy said...

akakakakaa (ketawa guling2)

serius funny!!!

(sambung gelak gulingt2)

Marcella said...

nong andy:

ketawa puas-puas na.. heheheh..