Thursday, 12 January 2012

Laman sosial, Library & Security

Assalamualaikum..

Apa khabar?? Sihat? Lama sudah kita tak bersua.. Cewah.. Ok la.. Sume dah baca tajuk?? Bagus... Macam ni baru anak-anak pintar namanya.. Hahahaha.. *woi..apa ko merepek meraban ni?? Ghentikan! Stop!!

Ok.. Terus jelah. Ni adalah cerita sekitar 4 tahun yang lalu. Masa tu aku dok zaman foundation lagi. Sekarang dah compact powder..Hahaha.. Ok,Ok.. Tak merepek.. Masa tu semua taat lagi nak pergi library.. Yelah, hingusan..

Tapi, pergi library, bukan cari bahan.. Bukan juga cari pasal walaupun ada sikit. Kitorang buat.....NI!!!

SURFING INTERNET

 Ya, kemudahan memang ada. Tapi sering di salah guna.. Hahaha.. Tapi masa tu aku buta IT lagi. So, aku takde la laman sosial segalanya ni. Lepas aku tengok budak ni dok men Friendster (ya,zaman tu fenster pemes) baru aku buat 1 akaun..

Begitu juga masa masuk makmal komputer. Ada sorang member aku nama Adah (nama yg aku je tahu betul ke tipu). So, Adah ni syok men fenster dia dengan nama samaran ADAH MIA sampai la tiba-tiba line tu takde. Apalagi, gelabah la. Member tak log out lagi. So, Adah ni tawakal je la. Kami pun balik la hostel.

Then, dia buka balik tengok fenster dia yang da jadi.. jeng jeng jeng..


ADAH MIANG

*****
Moral:
1. Jangan salah guna kemudahan yang ada.
2. Lepas log in jangan lupa log out.
3. Tak payah men laman sosial kat lab, library & seangkatan dengannya.


Hingga hari ni Adah tak tahu siapa yang khianat dia. Yelah, sume budak masuk makmal komputer tu kot.. Hahahaha.. ops,tergelak.. Hahaha..


p/s: aku da lukis, tapi sebab line slow gila, aku tulis je.. Entri ini sudah mendapat keizinan tuan empunya diri yang disabitkan dengan cerita.

16 comments:

semutsengal said...

adah ke kau yang miang ni ?

lalalalalala !!

si robot comel said...

nasib tak penah jadi cmni lagi ni,hehe.Nasib tukar nama,kalau buat benda merepek,lagi susah

marcella said...

anep:



ko rasa???



lalalalalaa

marcella said...

si robot comel:



tu la pasal..lau tak,naya je hidup..haru..

Botak said...

komputer kat uni ni biasanya tempat menternak virus je., tak suka gunakan..

marcella said...

botak:



betul tu..menyakitkan hati je.. :)

Bella Bell said...

haha. ok fine. adah miang.


weyh. dah start buat AR belum? aku dok tensyen sebab AR la ni. wuuwuuu :(

marcella said...

bella bell:



sabar...ni kajian tindakan tak setel lagi,posting da menyusul...cis!!

teha said...

ahaahhaa ! adah miang ? ye ke ?

marcella said...

teha:


ye..kisah benar ni.. :)

Iffah Afeefah said...

slalu org slh gunekan kmudahan kan

marcella said...

iffah afeefah:



betul tu..yg free la best.. hahaha :)

fadh leyanie said...

kah3..kesian kat Adah..tak pasal2 tambah NG kat belakang..

Marcella said...

fadh:


tu la..bengang je member tu.. :)

Anonymous said...

cik cuzz: klu mimi miang cm sedap je..
hehe..
jgn mrh ye..

marcella said...

Cik Cuzz:



yeke?? Sapa tu?? Marcella tak kenal la.. :)