Thursday, 29 December 2011

Sabun

Assalamualaikum...

Sila nyanyi: Sabun di bilik mandi, sabun... Sabun di bilik mandi, sabun... 

Aku pasti semua orang mandi bersabun. Kalau tak bersabun tu, mungkin tenyeh kertas pasir agaknya. So, setelah balik dari rehat yang panjang, ye, hanya 3 entri dalam sebulan ni, aku mengaku aku bizi.. Hahaha.. Oh, ya. Sabun.. Saksikanlah...


Sabun yang baru dibeli

Lalu..


Datang idea..Bahahaha..


*****
P/s: Semua nak yang best-best je..

Wednesday, 21 December 2011

Karok

Assalamualaikum..

Karok atau kareoke. Eh sebelum tu, apa khabar? Sihat? Ok, ni cerita pengalaman aku semasa ikut kawan jenjalan kat umah dia di Perlis. Ala, Gadis yang kena prank kat toilet tu. So, bermulalah segalanya. Aicece.. So, layan..



*
*
*
*
*
*

Setelah berlalunya beberapa detik

*
*
*
*
*
*


*****
P/s: Malu tapi Mahu.. oh,yeah!!!! :)

Friday, 16 December 2011

Pizza vs Ultraman

Assalamualaikum..

Apa khabar?? Sihat??

Ok, semalam aku dengan adik aku yang gila, yang dulu aku selalu sakat tu. Sakat ok. Bukan buli. Ha, budak tu la.. Adik aku heboh nak blaja buat pizza. End up, doh ntah macam apa-apa. Selamat bila dah bakar, ada la juga rupa.. Rasa?? "Sedap"... Ahahaha..

Woi.. apa kaitan dengan tajuk entri?? lu tak payah nak bajet cam lu terel masak.. Erk, gua memey tak pandai masak.. Tapi apa kaitannya?? Ok, berbalik pada tajuk asal..Saksikan sinetron di bawah.. (gua saja warnakan kulit adik gua gelap sebab gua nak nampak cerah..hahaha) Untuk tumbesaran yang lebih jelas kelihatan bagi membantu mata supaya tidak letih, sila klik. wahahaha..






*****
p/s: taubat aku kalau petang ni nak jadi tukang rasa lagi.. =.= '

tambahan: gua malas lukis bebanyak. makanya aku kelihatan statik. copy paste je.hahahaha...

Monday, 12 December 2011

Gombal

Assalamualaikum..

Hai Uolls.. Cewah.. Lama menghilang sebab aku pergi bertapa di Pergunugan Entah Di mana. Jadi, sekembalinya aku dari pertapaan ni, aku nak ajar satu ilmu, iaitu ilmu:

Mari Belajar Bahasa Jawa

Yeah!!

Ok. Aku ni memang ada darah mix (poyo je). Jawa + Minang. Tu boleh tak dinggap berdarah kacukan???hahaha. Alah, termerepek pula.. Baik, terus ke tujuan asal. Gombal.. Apa gombal ni?? Ikuti sketsa di bawah:

Nenek: Ambil gombal tu.
Aku: Ok. Mana??
Nenek: Tu.. Dekat situ..
Aku: (mencari-cari, berpusing 360 derjah namun masih tak jumpa) Mana? Tak nampak pun.
Nenek: (pitching dh naik) TU.....!!!
Aku: Gombal tu apa??

Moral of the value, tak tahu tanya.. Hahaha..

Mak cik: (dengan baik hati tolong jawab) Kain buruk la..
Aku: Oh...

Sah-sah aku nampak, sebab gombal tu depan mata aku je. Lebih kurang 30 cm je..

***
p/s: teringat pula lagu Judika- Bukan rayuan gombal..