Sunday, 19 June 2011

Perhatian

Semua oarang suka kan perhatian.. Orang dewasa lain caranya.. Perempuan lain caranya.. Lelaki lain caranya.. Berbeza-beza.. Kanak-kanak pun lain caranya.. Dan, salah satu cara kanak-kanak ni tarik perhatian ialah:

 






*****
OK.. Sebenarnya Murni (bukan nama sebenar) tu dah pandai mengeja dan membaca.. Murni saje cakap tak pandai sebab nak perhatian daripada cikgunya. Bila tak pandai atau tak faham, of course cikgu akan bagi tunjuk ajar dengan lebih seperti minta dekat dengan cikgu, puji, dan macam-macam lagi.. Tengok, kecik-kecil dah pandai wat taktik.. =)
*****
p/s: budak sekarang dah bijak-bijak..

8 comments:

sergeant keroro said...

memang pon, setuju!!!

adik kero dah pandai main games kat lappy.

baru 5 tahun T.T

muhamad hanif said...

budakbudak mmg cmtu..

Marcella said...

keroro:budak sekarang dah advanced la..

anip:tu la..tak larat nak layan..

Bella Bell said...

hahaha.... pandai ea murid2 skrg.. saya kena hati2 la ni :D


^^

Heidi Shafiq said...

cekgu..!! die gigit telinga saye..

Marcella said...

bella:erm,macam2 hal mrk buat nk tarik perhatian.

HS:sape gigit??Ali,nape gigit telinga shafiq??minta maaf sekarang...

vampire's lovex said...

hoho apakah...aku kureng betol dengan budak2 cmtu..haha..

pantang woooo

Marcella said...

vampire:budak2 memang gitu la tabiatnya..kalau orang besar,tekeh je wat pangai gitu.sebab budak2,sabar je la..hehehe..